/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

E posibil ca BAC-ul în acest an să fie susținut online? Ce spune ministrul Educației despre examenele de absolvire a liceului

missing
02 aprilie 2020, ora 22:20

Ministrul Educației, Igor Șarov, spune că este exclusă posibilitatea ca examenele de bacalaureat din acest an să se petreacă online. Potrivit lui, Republica Moldova nu este pregătită de acest exercițiu, în primul rând, pentru că nu toți elevii au posibilități tehnice, iar în al doilea rând, nu există elaborat un sistem antifraudă. Declarația a fost făcută la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

„Aceeași situație este practic în toate țările europene și suntem racordați la deciziile care se vor lua acolo. Avem mai multe raționamente legate de deciziile noastre. Ultima ce mi-aș fi dorit eu, este ca acest examen să fie anulat”, a spus ministrul.

Acesta spune că la finele săptămânii viitoare va organiza un briefing la care va anunța decizia pe care a luat-o ministerul în privința examenelor de BAC sau posibilele scenarii de evoluție a lucrurilor.

Orele în școlile și universitățile din țară au fost anulate la începutul lunii martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului. Vacanța forțată va dura până la mijlocul lunii mai, cât suntem în stare de urgență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram