Persoana decedată de COVID-19, anunțată astăzi de ministra sănătății, este din localitatea Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, a decedat ieri și astăzi deja a fost înmormântată. Este vorba despre o femeie în vârstă de 53 de ani care suferea de hipertensiune arterială și obezitate. Totodată, primarul din localitate, Ion Veleșco, susține că astăzi a mai decedat o femeie care avea aceleași simptome, de la care însă nu au fost încă prelevate probele pentru a verifica dacă era contaminată sau nu cu coronavirus.

Contactat de TV8, Ion Veleșco a menționat că femeia de 79 de ani, care a decedat astăzi, a fost internată în aceeași secție de la Spitalul din Ștefan Vodă, unde stăteau bolnavii de coronavirus. Femeia a fost externată și se afla în carantină în localitatea Crocmaz. „A decedat în carantină, dar ea a fost în secție și a avut contact cu bolnavii de COVID-19”, a explicat primarul.

Ion Veleșco susține că de șapte ore, de când a decedat femeia, nimeni nu a venit să-i facă testul pentru confirmarea sau infirmarea virusului COVID-19. „La toate instanțele am apelat ca să vină să-i facă probele. Dumnealor insistă să eliberez certificat medical ca să putem să o înmormântez. Dar eu nu pot, eu nu știu cu cine a avut contact”, a explicat primarul.

Totodată, Ion Veleșco susține că ar fi 26 de persoane cu care a fost în contact direct această femeie.

Primarul a mai menționat că în localitate nu există echipament special de protecție pentru persoanele care urmează să fie implicate în procesul de înmormântare a femeii. „Și rudele se revoltă. Noi putem pune în situații și oamenii cu care a avut contact. Sunt 26 de oameni cu care a fost în contact”, a concretizat primarul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!