Premierul Ion Chicu o acuză pe președinta Partidului Acțiune și Solidarotate, Maia Sandu, că face politică pe tragedia oamenilor. Comentariul a venit după ce după ce PAS a anunțat că a depus o plângere la Curtea de Apel Chișinău în care a explicat că decizia Guvernului de a obliga cetățenii moldoveni reveniți de peste hotare să achite asigurarea medicală este neconstituțională.

„Am înteles că cineva a atacat in instanță decizia Comisiei Situatii Exceptionale, de a pune în practică ceea ce și fără decizia CSE trebuie de îndeplinit – prevederile Legii privind asigurările obligatorii în medicină. Adică, obligativitatea fiecărui cetățean să se asigure medical până la 31 martie.

Se face politica pe tragedia oamenilor. E regretabil…Propun politicienilor respectivi să-și amintească de proiectul „Adoptă un vot”, utilizat de ei cu atâtă abilitate pentru a aduce diaspora la vot (de la distanțe de mii de kilometri). Să-l aplice în aceste momente grele pentru diasporă. „Adoptă o poliță medicală” ar fi cazul ACUM”, a scris Chicu pe Facebook.

Prmeierul a mai spus că este gata să-și doneze salariul pentru luna aprilie, pentru ca unii cetățeni reveniți de peste hotare să-și cumpere polițe medicale, dacă sunt în dificultate.

„MAEIE, care oferă suport cetățenilor și formează listele pentru rutele charter, este gata să prezinte la prima solicitare informația necesară pentru identificarea persoanelor din diasporă, care trebuie ajutate prin intermediul inițiativei „Adoptă o poliță”. Rog specialiștii în „adopție” să fie solidari la modul practic cu diaspora. Haideți împreună să-i ajutăm pe oamenii în dificultate să respecte legea. Să achite ceea ce se cuvine medicilor”, i-a îndemnat Ion Chicu.

PAS a sesizat Curtea de Apel după ce moldovenii veniți de peste hotare au fost obligați să-și cumpere poliță medicală

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!