Mai mulți membri ai fracțiunii Partidului ȘOR a făcut declarații după tentativa eșuată de a fi organizată șefința Parlamentului de astăzi. Potrivit deputaților ȘOR, comportamentul de astăzi dă dovadă de iresponsabilitate din partea Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat, care constituie o sfidare a organului suprem legislativ în stat. 

Secretara fracțiunii, Marina Tauber, numește lipsa de cvorum la ședința legislativului drept un circ organizat de președintele Igor Dodon.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament reprezintă o nouă acțiune de uzurpare a puterii în stat pe care Dodon a lansat-o deja de câteva luni și folosește starea de urgență pentru a-și impune controlul și a subordona toate instituțiile statului, inclusiv Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat secretara fracțiunii Partidului ȘOR, Marina Tauber.

Ședința Parlamentului care urma să se desfășoare astăzi, pentru ca membrii Guvernului să prezinte proiectul pentru care și-au asumat ieri răspunderea, nu a avut loc din lipsă de cvorum. La ședință nu s-au prezentat in corpore fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!