/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Serviciul Vamal a încasat 5,3 miliarde de lei de la începutul anului, cu 17% mai mult decât în aceeași perioadă de anul trecut

missing
02 aprilie 2020, ora 09:09

Încasările Serviciului Vamal în primele 3 luni ale acestui an se cifrează la peste5,3 miliarde de lei, în creștere cu 776 milioane de lei (17%) față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent.

Doar în luna martie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 2 miliarde de lei, cu peste 196 milioane lei mai mult (11%), comparativ cu intervalul corespondent al anului 2019.

Cele mai frecvente încălcări ale legislației vamale se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în această perioadă au fost aplicate amenzi în sumă de 817 mii lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram