/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un asistent medical robot ajută medicii dintr-un spital italian să trateze bolnavii de COVID-19

missing
02 aprilie 2020, ora 11:54

Un asistent medical robot pe nume Tommy ajută medicii de la un spital din oraşul italian Varese să trateze bolnavii de COVID-19, relatează a1.ro.

Tommy este unul dintre cei şase roboţi noi care ajută medicii şi asistentele să îngrijească pacienţii cu coronavirus internaţi în spitalul Circolo din Varese, un oraş din nordul Lombardiei, care este epicentrul epidemiei din Italia.

Este ca şi cum ai avea încă o asistentă, dar fără să existe riscul de infecţie”, a spus medicul Francesco Dentali, director pentru terapie intensivă al spitalului.

Roboţii de dimensiunea unui copil, cu ochi mari care clipesc, circulă prin camere şi lăsaţi lângă patul unui pacient, astfel încât medicii să poată avea grijă de alţi bolnavi în stare mai gravă.

Aceştia monitorizează parametrii de la echipamentele medicale din cameră, transmitându-i personalului spitalului. Roboţii au feţe cu ecran tactil, care permit pacienţilor să înregistreze mesaje şi să le trimită medicilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram