/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 651: Risc uriaș, omor în Rusia, vizita lui Putin și avion doborât! Zelenski e sigur de victoria Kievului

Diacov a găsit soluția pentru alegerea șefului statului din acest an. Cu ce propunere vine democratul către politicieni

03 aprilie 2020, ora 21:45

Democratul Dumitru Diacov a găsit soluția pentru alegerile prezidențiale care trebuiau să aibă loc în toamna acestui an. Președintele fracțiunii democraților în Parlament a propus ca președintele să fie ales… în Parlament.

Propunerea a venit în contextul răspândirii virusului COVID-19 în rândul populației și riscurilor legate de aceasta. Dumitru Diacov a scris într-o postare pe Facebook că această propunere vine după ce a auzit de la mai mulți eficienți propunerea ca scrutinul să fie amânat.

Propun să discutăm nu despre amânarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Președinția trebuie să devină factor de stabilitate, de echilibru politic și de consens național. Liderii partidelor trebuie să lupte pentru executiv, pentru funcșia de prim-ministru și posibilitatea de a realiza programul electoral al partidului, dar și pentru dreptul de a forma majoritatea parlamentară, care asigură cu acte normative activitatea Guvernului”, a scris democratul într-o postare pe Facebook.

Totodată, democratul consideră că discuțiile referitor la acest subiect nu trebuie amânate.

TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram