Democratul Dumitru Diacov a găsit soluția pentru alegerile prezidențiale care trebuiau să aibă loc în toamna acestui an. Președintele fracțiunii democraților în Parlament a propus ca președintele să fie ales… în Parlament.

Propunerea a venit în contextul răspândirii virusului COVID-19 în rândul populației și riscurilor legate de aceasta. Dumitru Diacov a scris într-o postare pe Facebook că această propunere vine după ce a auzit de la mai mulți eficienți propunerea ca scrutinul să fie amânat.

Propun să discutăm nu despre amânarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Președinția trebuie să devină factor de stabilitate, de echilibru politic și de consens național. Liderii partidelor trebuie să lupte pentru executiv, pentru funcșia de prim-ministru și posibilitatea de a realiza programul electoral al partidului, dar și pentru dreptul de a forma majoritatea parlamentară, care asigură cu acte normative activitatea Guvernului”, a scris democratul într-o postare pe Facebook.

Totodată, democratul consideră că discuțiile referitor la acest subiect nu trebuie amânate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!