/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Jurnaliștii vor obține mult mai greu răspunsuri la solicitările de informații. Regulile impuse de autorități în perioada stării de urgență

missing
03 aprilie 2020, ora 16:21

Jurnaliștii vor obține mult mai greu răspunsuri la solicitările de informații, după ce procedura a fost modificată pentru perioada stării de urgență. Termenul de răspuns a fost majorat de trei ori. Astfel, informațiile cerute vor fi puse la dispoziția jurnaliștilor în 45 de zile lucrătoare și nu 15, cum prevede legislația. 

Potrivit legii privind accesul la informație, termenul de răspuns la solicitare este de „nu mai târziu de 15 zile lucrătoare (21 de zile calendaristice) de la data înregistrării cererii de acces la informație”. Însă, pentru perioada stării de urgență, termenul legal, stabilit pentru soluționarea solicitărilor, a fost majorat de trei ori.

Asta înseamnă că, informațiile, documentele cerute vor fi puse la dispoziţia jurnaliștilor nu mai târziu de 45 de zile lucrătoare (63 de zile calendaristice) de la data înregistrării cererii de acces la informație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram