/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a trecut de un milion la nivel global

missing
03 aprilie 2020, ora 13:51

Numărul cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus a trecut oficial de un milion la nivel global. Peste 54 de  mii de oameni din întreaga lume au murit din cauza virusului. Din fericire, mulți dintre și-au revenit după infecție. Datele oficiale arată că 219.837 de oameni au învins boala.

Primele 100 de mii de cazuri de infecție cu Covid – 19 au fost înregistrate în aproximativ o lună și jumătate de la debutul virusului. Ulterior, numărul cazurilor noi înregistrate au crescut cu viteză amețitoare în ultimele săptămâni.

Un sfert din numărul total al cazurilor de infecții a fost înregistrat în SUA, în timp ce în Europa sunt concentrate practic jumătate din cazuri.

Impactul economic al acestei epidemii este, fără îndoială, imens! În SUA, bunăoară, numai săptămâna trecută în jur de 6,6 milioane de oameni au solicitat ajutoare de șomaj.

Până la această oră, americanii au raportat doar 25 de decese noi din cauza Covid – 19, în timp ce spaniolii au înregistrat în ultimele 24 de ore 587 de cazuri noi de deces, numprul total al morților apropiindu-se de 11 mii.

Și numărul cazurilor noi de infecție este extrem de mare – 5645 în ultimele 24 de ore. Autoritățile spaniole se așteaptă ca în următoarele zile să se înregistreze mai puține cazuri de infecție.

În Spania, a doua cea mai afectată din Europa de Covid – 19 (Italia nu a raportat noile date), aproximativ 900 de mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă de la mojlocul lunii martie când a izbucnit epidemia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram