Șapte angajați ai Institutului de Medicină Urgentă sunt infectați cu virusul Covid – 19. Toți bolnavii sunt internați în spitale. De cealaltă parte, în izolare la domicilii sunt peste 60 de oameni care muncesc la Urgență.

Potrivit unor surse din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, care vor să își păstreze anonimatul, de câteva zile, mai multe secții din cadrul instituției se închid. Mai mult, medicii ar fi deja epuizați de atâta muncă și extrem de speriați deoarece nu ar avea suficiente echipamente de protecție și nici nu ar fi testați la prezența Covid – 19.

L-am sunat pe directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, pentru a afla detalii. Managerul instituției ne-a confirmat o parte dintre afirmațiile de mai sus.

„În izolare avem peste 60 de oameni. Secțiile sunt închise și supuse dezinfectării, e vorba de trei secții”, ne-a spus Ciocanu.

Directorul de la Urgență susține însă că doctorii sunt perfect echipați.

„Cei care contactează cu suspecții și pacienții sunt asigurați 100% cu echipamente”, a subliniat Mihai Ciocanu.

Cât despre testările doctorilor, Ciocanu spune că sunt testați doar cei care au simptome de infecție, conform reglementărilor Ministerului Sănătății.

Șeful instituției medicale recunoaște că unii specialiști au fos transferați în alte subdiviziuni, după ce nu mai făceau față ritmului de muncă.

„Am avut câteva persoane pe care le-am transferat în alte subdiviziuni, oameni care au început să facă panică și am fost nevoit să îi las să lucreze în altă parte decât în secțiile cu Covid – 19. Dar spiritul colectivului este bun”, a subliniat Mihai Ciocanu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!