/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cei 180 de moldoveni, care au rămas blocați în aeroportul din Praga, au aterizat, într-un final la Chișinău.

missing
03 aprilie 2020, ora 22:29

Cei 180 de moldoveni, care au rămas blocați în aeroportul din Praga, au aterizat, într-un final la Chișinău. Cursa charter a fost asigurată de un operator avia ceh, după ce pasagerii au procurat bilete de la o companie, în timp ce zborul încă nu fusese permis de Comisia pentru Situații Excepțională. Pentru ca să nu se pomenească în situații similare, ministerul de Externe le cere oamenilor să nu procure tichete în avans, dar să aștepte să fie telefonați de ambasade, care alege în baza listelor. Nu este clar dacă firma respectivă va fi anchetată. În următoarele două săptămâni, au fost autorizate alte 14 zboruri.

„ Nu a fost o problemă creată de Ministerul Afacerilor Externe, nu a fost creată de Guvern. Am vorbit aseară intens cu domnul primministru și membrii comisiei ca să-i ajutăm pe acești cetățeni să ajungă acasă, la fel ieri am discutat și cu Cehii ca să gasim o soluție de cazare hrană pentru cei care au fost blocați la aeroport. Repet agentul economic a vândut bilete fără sa ca zborul să fie autorizat de comisie.”

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, care vând bilete pentru zboruri fictive, ministrul le recomandă celor aflați peste hotare să se informeze doar din surse oficiale. Este foarte important ca doritorii să se înscrie în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Prioritate vor avea studenții, persoanele aflate la tratament medical și cele aflate în dificultate. Totodată, cetățenii selectați în baza criteriilor sus-menționate vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie. În următoarele două săptămâni, împărțite în două etape, au fost programate 14 curse charter.

„Astfel pentru perioada 6-12 Apriilie, au fost aprobate zboruri charter exceptionale din următoarele destinații. Frankfurt, Lisabona, Madrid, Bruxeles, Varșovia, Dublin, Londra.

Alte 7 curse au fost stabilite pentru data de 13-19 apriilie. Este vorba de Amsterdam, Veneția, Paris, Berlin, Roma, Londra și Praga. Potrivit ultimelor decizii ale comisiei, moldovenii neasigurați din punct de vedere medical sunt obligați să procure polița. Aceasta costă puțin peste 4 mii de lei. De asemenea, toți cei care revin în țară trebuie să stea 14 zile în autoizolare. În caz contrar, riscă amenzi de până la 25 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram