/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Zborul de-asupra Moldovei al episcopului de Ungheni, asigurat de o companie de comunicații. Cât a costat „drumul aerian al crucii”

03 aprilie 2020, ora 16:15

„Drumul aerian al crucii”, de-asupra Moldovei, parcurs ieri de episcopul de Ungheni și Nisporeni, Petru, a fost posibil după ce a companie de telecomunicații autohtonă a pus la dispoziție propriul avion – un aparat de zbor de mici dimensiuni. Cheltuielile pentru zbor au fost suportate parțial de episcopie.

Aeronava a fost pilotată de directorul companiei.

„Am zburat din Vadil lui Vodă la Orhei, apoi de-asupra Sorocii, Edineț, pe lângă Drochia, Dondușeni, Bălți, pe urmă din Nisporeni spre cahul, Găgăuzia, de-asupra Chișinăului și ne-am întors la Vadul lui Vodă”, ne-a spus Alexandru Machedon, cel care a fost pilotul avionului de mici dimensiuni cu care a fost parcurs „drumul aerian al crucii”.

Inițiativa de a parcurge acest drum al crucii a venit din partea reprezentanților episcopiei de Ungheni și Nisporeni, care au cerut ajutorul companiei de telecomunicații.

„Ei au fost cei care și-au dorit să facă acest gest dar nu au găsit mijloc de transport. Întrucât avioanele mari sunt scumpe, au apelat la ajutorul nostru, noi având un avion micuț, care nu consumă atât de mult combustibil”, a subliniat Machedon.

Alexandru Machedon a refuzat să ne spună exact care au fost cheltuielile pentru zbor și nici care a fost contribuția episcopiei.

„Din partea noastră a fost avionul și episcopia a venit cu un mic suport pentru combustibil. Noi nu am cerut bani pentru avion sau servicii comerciale”, a mai spus pilotul.

Totuși, potrivit lui Machedon, zborul cu o astfel de aeronavă e mult ma ieftin decât cu una de mari dimensiuni.

„Nu e așa scump, e mai puțin de 500 de euro”, a specificat Alexxandru Machedon, directorul companiei de telecomunicații.

/FOTO/ „Binecuvântare deosebită” pentru Moldova din avion. Episcopul de Ungheni a făcut înconjurul țării cu două icoane

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram