/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Moldovenii care vor să vină de peste hotare nu mai sunt obligați să cumpere polița medicală înainte să urce în avion. Noua decizie a autorităților

missing
04 aprilie 2020, ora 09:54

Cetățenii Republicii Moldova care vor să vină de peste hotare în această perioadă nu mai sunt obligați să cumpere polița de asigurare medicală înainte să urce în avion. Ieri, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că aceștia vor completa și semna o Declarație pe proprie răspundere că vor cumpăra polița de asigurare medicală pentru anul 2020.

Anterior, în Dispoziția nr. 10 din data de 31 martie 2020, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale indicau faptul că „persoanele care intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, în sumă fixă, inclusiv prin intermediul sistemului guvernamental Mpay”.

Mulți dintre moldovenii care s-au întors acasă de peste hotare în această perioadă s-au plâns de faptul că sunt obligați să cumpere polița înainte de a urca în avion, unii spunând că nu o pot face întrucât au rămas fără muncă și nu au resurse financiare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram