/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un bloc de locuit din sectorul Buiucani, plasat în carantină, după ce trei locatari au fost testați pozitiv la COVID-19

04 aprilie 2020, ora 16:48

Un bloc de locuit din sectorul Buiucani al capitalei a fost plasat în carantină, începând cu ziua de azi. Decizia a fost luată de către autoritățile sectorului Buiucani, după ce trei dintre locatarii acestui bloc au fost testați pozitiv la prezența noului coronavirus. 

Blocul de locuit este de tip cămin, iar cei trei pacienți confirmați pozitivi la COVID-19 locuiesc în apartamente diferite.

„Sunt cel puțin trei cazuri confirmate, alte cazuri, suspecte, și toți sunt din diferite familii. Mai mult, este un număr foarte mare de persoane cu care pacienții confirmați pozitiv la coronavirus au intrat în contact”, susține pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Din spusele pretorului, riscul de răspândire a noului coronavirus este sporit întrucât locatarii folosesc blocuri sanitare și bucătării comune.

De azi, va fi interzisă intrarea și ieșirea din acest bloc. Permisiune de a ieși din bloc o va avea doar câte un membru al unei familiei, o dată pe zi, pentru o perioadă nu mai mare de 30 de minute, în cazul în care are nevoie să meargă până la magazin după produse alimentare sau eventual, la farmacie. La intrarea în bloc va veghea un echipaj al poliției.

Nu se cunoaște cu exactitate numărul locatarilor întrucât sunt multe persoane care stau cu chirie în acest bloc, mai menționează pretorul.

Anterior, un bloc din suburbia Cricova fusese plasat în carantină din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus.

În Chișinău sunt peste două sute de pacienți infectați cu COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram