Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 939: Alerta UE, dezastru militar și radiație misterioasă! AIE: Urmează „cel mai sever test de până acum”

O licitație de 4 mil. de lei, lansată de Primăria Chișinău pe timp de pandemie, a stârnit nemulțumiri. Ce zice primarul Ceban

missing
05 aprilie 2020, ora 07:01

O licitație de patru milioane de lei, lansată de către autoritățile municipale din Chișinău acum două zile, în timpul stării de urgență, a nemulțumit  o parte a societății. Prin intermediul acestei licitații, Direcția locativ-comunală din capitală vrea să caute un agent economic pentru a construi un havuz pietonal în parcul „La Izvor” din cartierul Sculeni al sectorului Buiucani.

După ce a fost anunțată licitația, oamenii au început să se revolte, spunând că acum, în plină pandemie de coronavirus, există alte priorități și banul public trebuie redirecționat în lupta cu noul coronavirus.

„Este un dezmăț pe timp de ciumă! Cu așa bani s-ar fi putut procura circa 30 de mii de măști sau câteva mii de teste (…)”, a comentat Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului.

„Primaria Municipiului Chisinau, în plină criză ,vrea să cheltuie peste 4 milioane de lei pentru un Havuz Pietonal. Opriți acum totul și echipați medicii și spitalele”, a comentat Andrei Spânu, fost secretar general al Guvernului.

„Guvernanți rupți de realitate! Președintele Dodon cheltuie milioane de lei ca să repare memorialul. Primarul Ceban aruncă 4,2 milioane de lei ca să repare havuzuri pentru oameni care trebuie să stea acasă, pentru a se proteja de pandemie”, au comentat reprezentanții grupului “Pro Moldova”  pe pagina lor de Facebook.

La rândul său, primarul capitalei Ion Ceban spune că licitația poate fi anulată și-i acuză pe cei care critică această inițiativă de populism „Licitațiile pornite pot fi oprite în situații de urgență în orice moment, dacă se va decide”, a spus edilul, menționând că municipalitatea a redirecționat deja o parte din cheltuielile pentru reparații curente pentru necesitățile actuale ale sistemului medical.

 

Recent, Primăria Chișinău a anunțat despre faptul că în acest an parcul „La Izvor” va fi reamenajat și va fi construit un stadion pentru fotbal de plajă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.