/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Usatîi promite câte o mie de dolari doctorilor de la Bălți care lucrează cu pacienți cu Covid - 19. Își vinde mașina Rolls Royce ca să le poată oferi banii

missing
06 aprilie 2020, ora 18:28

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi promite sume de bani angajaților din sistemul medical din oraș care lucrează cu pacienții suspecți de infecție cu Covid – 19 sau confirmați cu acest virus. Acesta spune că va oferi pentru luna aprilie câte o mie de dolari americani doctorilor, câte 400 de dolari asistentelor medicale și câte 250 de dolari infirmierelor.

„Pentru asta înțeleg că sunt necesari bani…Din leafa pe care o primesc pot acoperi doar un doctor și tot nu ajunge”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Așa că a decis să își vândă automobilul de model „Rolls Royce” pentru a-și putea onora promisiunea.

Primarul de la Bălți a mai anunțat și că doctorii care muncesc la Bălți și vin zilnic de prin satele din apropiere ar putea fi cazați gratuit într-un hotel din oraș.

„Am organizat până acum transport gratuit pentru sute de doctori și angajați din sistem. Mulți se tem să intre în contact cu familiile, mulți lucreză până târziu când nu se mai pot întoarce acasă. Așa că am propus Comisiei pentru situații excepționale ca hotelul municipiului Bălți cu 62 de camere să fie dat gratis pentru cazarea doctorilor”, a spus Renato Usatîi.

Până în prezent, la Bălți au fost confirmate 10 cazuri de infecție cu coronavirus.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram