/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/DOC/ Satul Bălceana iese astăzi din carantină. Mesajul primarului: „Am învins urgia”

missing
07 aprilie 2020, ora 17:51

Regimul de carantină instituit în localitatea Bălceana din raionul Hâncești va fi sistat astăzi, la ora 24:00. Decizia a fost luată de Comisia raională pentru Situații Excepționale.

Primarul de Bălceana, Iurie Pasat, a plasat un anunț despre sistarea carantinei și i-a felicitat pe locuitorii satului că au „învins urgia”, pentru că au fost uniți și exemplari.

Primarul s-a adresat conaționalilor din toată republica pe care i-a îndemnat să stea acasă și să respecte restricțiile impuse de autorități, dacă vor să evite boala.

„Localitatea noastră a plătit scump: 16 bolnavi și 1 deces, 1340 de persoane izolate, dar am învins pentru că am înțeles că totul depinde de noi. Autoizolarea, respectarea distanței sociale, evitarea deplasărilor inutile, solidaritatea oamenilor care se ajutau reciproc și disciplina sunt armele care pot învinge acest monstru”, a scris Iurie Pasat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram