/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/FOTO VIDEO/ Medicul Valeriu Pripa, condus pe ultimul drum! De la ceremonia funerară au lipsit soția și cele două fiice ale doctorului răpus de coronavirus

missing
07 aprilie 2020, ora 17:44

Regretatul medic radiolog Valeriu Pripa, care a murit duminică din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, a fost condus azi pe ultimul drum. La ceremonia funerară au asistat câteva rude ale doctorului și câțiva colegi de breaslă și de la Universitatea de Medicină. În schimb, a lipsit soția acestuia, care e internată la spital, la fel infectată cu virusul Covid – 19, și cele două fiice, aflate peste hotare.

Valeriu Pripa, răpus de coronavirus la doar 59 de ani, a fost înmormântat la un cimitir din cartierul Telecentru, acolo unde locuia medicul. Mormântul regretatului doctor a fost săpat alături de alte morminte din cimitir și nu la marginea acestuia, ca în cazul doctoriței de pe ambulanță Ecaterina Litvinschi sau al bărbatului din raionul Briceni.

Cei prezenți la ceremonia funerară au stat la distanță unii de alții și au purtat măști și mănuși de protecție. Sicriul cu trupul neînsuflețit al medicului a fost acoperit pe parcursul întregii procesiuni.

Amintim că la ceremoniile de înmormântare a primelor persoane decedate de coronavirus din R. Moldova au fost aplicate măsuri mai stricte de securitate. Nu a fost permisă prezența rudelor, iar groparii au fost obligați să poarte costume de protecție.

Mai mult, doctorița Ecaterina Litvinschi a fost înmormântată la capătul cimitirului Doina, după ce Comisia pentru situații excepționale locală a decis acest lucru. Situația le-a nemulțumit pe rude, care au cerut exhumarea cadavrului. Sicriul a fost ulterior îngropat unde avea loc rezervat doctorița, lângă soțul său, decedat cu mai mulți ani în urmă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram