/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Nora femeii de la Fălești, decedată de COVID-19: „Nu o pot petrece pe mama soacră pe ultimul drum. Sunt învinuită că am adus virusul”

missing
07 aprilie 2020, ora 17:50

Nora femeii de 71 de ani din Fălești care a murit de COVID-19 o acuză pe ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu că a prezentat informații false într-un briefing de presă. Mai exact, ministra a declarat că victima a fost infectată de nora sa, care a revenit recent din străinătate

Femeia neagă și spune că, de fapt, aceasta a revenit din Italia pe data de 22 februarie. Până în prezent, nici ea și nici persoanele cu care a intrat în contact nu au prezentat niciun simptom de îmbolnăvire.

Este revoltător să fiu tratată de rude și de toată țara că am adus virusul în raionul Fălești. Aș vrea să vă anunț că, pe data de 22 februarie 2020, m-am întors din Italia, pe data de 7 martie am fost la părinții mei, iar pe 8 martie pentru doar o oră am trecut s-o felicit pe mama soacră, după care am fost la serviciu, la zi de naștere, am fost alături de fiica mea. Vreau să atenționez că până acum, nici eu și nici alte persoane cu care am comunicat nu au avut careva simptome de Covid 19”, a scris femeia în dreptul unui video live de prezenare a informațiilor actualizate privind controlul infecției de coronavirus.

Femeia spune că din cauza declarațiilor eronate nu a putut să-și petreacă mama scoacră pe ultimul drum. Mai mult, aceasta este acuzată de săteni că ar fi infectat mai multe persoane de coronavirus.

Aș vrea să știți că din motivul declarațiilor eronate eu nu pot să o petrec pe mama soacră pe ultimul drum, deoarece sunt învinuită de consătenii mamei, de rude, de medicii de la spital că am adus virusul în raionul Fălești. Sper să îngețelegeți că nu toți cei care au revenit de peste hotare sunt bolnavi de acest virus. Vreau să știți că este foarte greu să trăiești cu gândul că toată lumea te acuză fără niciun motiv de moartea unei persoane. Este revoltător că pentru a ascunde adevărul din sistemul medical ați declarat infomații eronate, prin care sunt învinuită de moartea mamei și cu care ar trebui să trăiesc toată viața”, spune femeia.

Ruda victimei mai spune că de fapt mama sa ar fi fost internată nu fiind suspectă de coronavirus, ci din motiv că ar fi suferit un atact de cord.

„Mama soacră a decedat pe data de 4 aprilie în Spitalul din Fălești cu diagnoza Covid-19, dar de fapt a fost internată cu diagnoza infarct”, mai afirmă femeia.

Amintim că, femeia de 71 de ani a fost internată la Spitalul Raional din Fălești pe data de 28 martie. Aceasta suferea de cardiopatie, au spus autoritățile. Starea ei s-a agravat pe 2 aprilie când a apărut febra.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram