Și perioadele complicate pot fi frumoase. Iar dacă abordăm lucrurile într-o manieră creativă, până și autoizolarea se poate dovedi interesantă. Spunea, cândva, un mare scriitor, că frumusețea va salva lumea. Pornind de la această idee, vinăria Radacini a inițiat campania VIN LA ARTĂ, online, cu susținerea mai multor artiști din Moldova.

Seria de evenimente online vine să destindă prin muzică, lecturi și poezie, atmosfera de carantină din casele celor care stau în autoizolare. Pandemia de Covid-19 accentuează nevoia de solidarizare, de empatie și de susținere reciprocă. Iar prin intermediul acestor evenimente, artiștii vor susține nu doar creația artistică, dar și producătorii locali și  deopotrivă și oamenii care au nevoie de încredere în faptul că TOTUL VA FI BINE!

Astfel, în perioada 3-12 aprilie, toți utilizatorii de Facebook vor avea ocazia să se delecteze cu o serie de live-uri menită să aducă în viețile fiecăruia – muzică, lecturi, poezii, vin și o stare de spirit încrezătoare. Evenimentele vor putea fi urmărite în direct pe paginile de Facebook ale artiștilor, conform programului prestabilit – https://www.facebook.com/events/229283485115953/.

Pasha Parfeni este cel care a dat startul campaniei VIN LA ARTĂ. În seara de 3 aprilie, timp de peste 80 de minute acesta a cântat la pian, chitară și voce, propriile piese, dar și câteva dintre cele mai îndrăgite cântece din ultimii 100 de ani, pe teritoriul moldav. Evenimentul s-a dovedit de-a dreptul superb și a fost urmărit de mai bine de 11 mii de persoane din toate colțurile lumii, care s-au conectat în acele clipe la prestația Live, pe pagina sa de artist.

Campania VIN LA ARTĂ va continua prin seri de lectură, pe 7 și 11 aprilie, alături de Natalia Davidovici – autoarea proiectului ПРОчтение, Oleg Bulgac – om de radio, care activează la Moscova, Yolka Flyman – cântăreață, Iosif Șaț – regizor la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”, prezentatoarea canalului RTR Moldova – Tais Razumovskaia și Alexei Gherțescu, avocat și administratorul Chișinău Book Club. Live-ul se va desfășura pe pagina de Facebook – ПРОчтение.

Ioana Isac va continua seria de evenimente VIN LA ARTĂ prin poezie, în data de 9 aprilie. Tânăra poetă va da citire versurilor proprii din volumul “Ei confundau librăria cu libertatea” și, în exclusivitate, va citi câteva dintre cele mai recente versuri ale sale care, deocamdată, nu au fost publicate.

Natalia Gordienco este cea care va încheia campania VIN LA ARTĂ, pe 12 aprilie, prin muzică. În cântările sale, aceasta va fi acompaniată la pian de clapistul Serghei Ivanov.

Campania VIN LA ARTĂ va continua, în perspectivă, și prin evenimente offline.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!