/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

DECIS! Dacă vreți să beneficiați de ajutorul de șomaj, trebuie să cumpărați obligatoriu poliță medicală

missing
08 aprilie 2020, ora 17:44

Persoanele care intenționau să-și depună actele pentru a beneficia de ajutorul de șomaj promis de autorități pentru perioada stării de urgență, în sumă de 2775 de lei pe lună, trebuie să-și cumpere mai întâi polițe medicale. Comisia Situații Excepționale a decis astăzi că de ajutorul statului vor beneficia doar cei care dețin asigurare medicală.

Toți care nu aveau dreptul până la adoptarea legii respective să beneficieze de ajutor de șomaj au obligația să dețină polița medicală”, a anunțat astăzi premierul Ion Chicu.

Precizăm că ajutorul de șomaj de 2775 va fi acordat doar pentru perioada stării de urgență, care a fost instituită de Parlament până la data de 15 mai, dacă termenul nu va fi extins ulterior.

Pe de altă parte, polița de asigurare medicală costă 4056 de lei, cât ajutorul de șomaj pentru o lună și jumătate.

Este de menționat faptul că, atunci când Igor Dodon a anunțat că statul va susține cetățenii prin acordarea ajutorului de șomaj, nu a spus nimic despre obligativitatea deținerii poliței medicale. Nici la ședința de Guvern nu s-a vorbit nimic despre acest aspect, atunci când Cabinetul de miniștri și-a asumat răspunderea pentru legea în care au fost incluse măsurile de susținere a populației în perioada epidemiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram