/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ O casă la sol și un bloc din municipiul Strășeni, plasate în carantină, după ce COVID a fost confirmat la două persoane

08 aprilie 2020, ora 09:36

Un bloc de locuit și o casă la sol din municipiul Strășeni au fost plasate în carantină, după ce ieri au fost testate pozitiv la COVID-19 două persoane. Primărița Valentina Casian susține că  sursa de infecție a fost o instituție de sănătate din Chișinău, dar nu precizează dacă cele două persoane sunt angajate în sistemul de sănătate sau au fost ca pacienți în instituțiile medicale din capitală unde au contractat virusul.

Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Strășeni a decis ieri să instituie carantină în scara blocului de pe strada Chișinăului, unde locuiește una dintre persoanele infectate. La intrare în bloc va sta timp de 14 zile un „bloc-post” de Poliție, care va avea grijă ca oamenii să respecte carantina.

De asemenea, un post de Poliție va păzi și casa la sol din strada Miciurin, unde locuiește cea de-a doua persoană infectată cu coronavirus.

Atât casa la sol, cât și blocul urmează să fie dezinfectate, potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

Tot ieri, comisia a decis să sisteze circulația transportului public pe teritoriul municipiului Strășeni și în satul Făgureni până la 15 mai, adică pe toată perioada stării de urgență care a fost declarată în R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram