În Republica Moldova ar putea fi înregistrate 700 de decese provocate de coronavirusul de tip nou, în cazul în care va evolua cel mai grav scenariu. Despre aceasta a declarat minsitra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune. 

„Scenariul critic pentru Republica Moldova este atunci când vorbim despre înregistrarea a 31 777 de cazuri de COVID-19, despre un număr impunător de persoane care vor fi în stare gravă și despre un număr impunător de 700 de decese, care se prognozează în condițiile date”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a mai spus că numărul cazurilor confirmate de infectare poate fi redus considerabil. „Asta se va întâmpla în cazul în care mergem pe un scenariu mai pozitiv. Medicii vorbesc chiar despre o reducere de zece ori a acestui scenariu critic”, a precizat ministra.

Până în prezent, în R. Moldova 1 059 de persoane au fost confirmate la prezența virusului COVID-19, ceea ce înseamnă că urmează a fi aplicat scenariul patru. Scenariul  presupune mobilizarea tuturor angajaților medicali în lupta cu pandemia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!