În Republica Moldova ar putea fi înregistrate 700 de decese provocate de coronavirusul de tip nou, în cazul în care va evolua cel mai grav scenariu. Despre aceasta a declarat minsitra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune. 

„Scenariul critic pentru Republica Moldova este atunci când vorbim despre înregistrarea a 31 777 de cazuri de COVID-19, despre un număr impunător de persoane care vor fi în stare gravă și despre un număr impunător de 700 de decese, care se prognozează în condițiile date”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a mai spus că numărul cazurilor confirmate de infectare poate fi redus considerabil. „Asta se va întâmpla în cazul în care mergem pe un scenariu mai pozitiv. Medicii vorbesc chiar despre o reducere de zece ori a acestui scenariu critic”, a precizat ministra.

Până în prezent, în R. Moldova 1 059 de persoane au fost confirmate la prezența virusului COVID-19, ceea ce înseamnă că urmează a fi aplicat scenariul patru. Scenariul  presupune mobilizarea tuturor angajaților medicali în lupta cu pandemia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!