/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

În R. Moldova ar putea fi înregistrate 700 de decese provocate de COVID, în cazul celui mai grav scenariu

missing
08 aprilie 2020, ora 11:15

În Republica Moldova ar putea fi înregistrate 700 de decese provocate de coronavirusul de tip nou, în cazul în care va evolua cel mai grav scenariu. Despre aceasta a declarat minsitra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune. 

„Scenariul critic pentru Republica Moldova este atunci când vorbim despre înregistrarea a 31 777 de cazuri de COVID-19, despre un număr impunător de persoane care vor fi în stare gravă și despre un număr impunător de 700 de decese, care se prognozează în condițiile date”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a mai spus că numărul cazurilor confirmate de infectare poate fi redus considerabil. „Asta se va întâmpla în cazul în care mergem pe un scenariu mai pozitiv. Medicii vorbesc chiar despre o reducere de zece ori a acestui scenariu critic”, a precizat ministra.

Până în prezent, în R. Moldova 1 059 de persoane au fost confirmate la prezența virusului COVID-19, ceea ce înseamnă că urmează a fi aplicat scenariul patru. Scenariul  presupune mobilizarea tuturor angajaților medicali în lupta cu pandemia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram