/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Pandemia - motiv de a majora prețurile, la dezinfectanți și produse alimentare, pentru unii agenți economici

missing
08 aprilie 2020, ora 16:59

Unele farmacii din țară au majorat ilegal prețul la dezinfectați cu până la 25 la sută, iar în unele magazine agenții economici au mărit contrar prevederilor prețul la pâine, lapte, hrișcă, făină grâu și fulgi de ovăz,  cu până la 12 procente.

Zilnic monitorizăm prețurile la măști medicinale, mănuși medicinale, dezinfectanți medicali și adaosul comercial în 812 farmacii, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Angajații spun că recent a fost depistat un agent economic care a obținut ilegal 40 de mii de lei, după ce a majorat prețul la măști medicinale. Banii vor fi percepuți la bugetul de stat.

SFS a efectuat 114 controale în perioada 1 – 7 aprilie în rezultatul cărora au fost depistați 25 de agenți economici care au majorat prețurile la produsele social importante.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram