/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Un șef de spital a expediat în redacția TV8 un colet cu produsele primite de bolnavi astăzi

missing
08 aprilie 2020, ora 20:50

Dincolo de durere și frică de necunoscut, internarea în spitalele noastre lasă bolnavilor și un gust amar, la propriu. O asistentă medicală de la Ștefan Vodă, care se tratează de coronavirus la spitalul Ministerului Sănătății, se plânge de mâncarea sărăcăcioasă oferită pacienților. Anterior, și alți bolnavi, din alte spitale, la fel au atras atenția la ce li se pune în farfurie. De partea cealaltă, directorul instituției medicale a negat că se oferă puțină mâncare și a trimis un colet cu una dintre porții în redacția TV8.

Olga Sîrghi, asistentă medicală la Ștefan Vodă, a fost internată joia trecută la spitalul Ministerului Sănătății, după ce testul a confimat ca s-a infectat cu coronavirus. Femeia spune că aseară, la cină, pacienții au primit un terci, o felie de pâine, câteva linguri de brânză cu smântână și un pahar cu chefir.

Olga SÎRGHI, PACIENTĂ: „Ce nu vin ei să vadă cum se tratează pacienții. Statistica noi o știm că ei tare bine citesc, dar să vină să vadă ce mâncare ne dau și cum să lupte boala cu mâncarea ceea. Nu mai ieși din boala asta așa”.

Femeia care a lucrat 32 de ani ca asistentă medicală se întreabă unde sunt banii despre care zilnic aude la stiri că sunt donați pentru activitatea spitalelor strategice.

Olga SÎRGHI, PACIENTĂ: „Banii ăștia unde se duc? Și copiii de peste hotare transferă și sunt o sumedenie de transferuri, dar hrana e mizerie. Dacă încă mai ai pe cineva care îți transmite un ceai, biscuiți, niște fructe, mai ai cu ce”.

Directorul spitalului însă spune altceva despre mâncarea oferită bolnavilor.

Gheorghe ȚURCANU, DIRECTOR SPITALUL CLINIC AL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII: „Dați-ne telefoane să discutăm. Noi îi hrănim dimineața, la amiază”.

Ca să ne convingă că meniul este bogat, șeful spitalului a expediat un colet la TV8, cu bucatele pe care pacienții le-ar fi primit azi, la prânz.

„Asta de la domnul Țurcanu de la spitalul clinic al Ministerului Sănătății. A zis să vă uitați. Este salată, pâine, hrișcă cu pârjoale și felul întîi. – Noi credem că mai bine mâncarea să ajungă la pacienți decât la TV8.”

Ulterior, și asistenta medicala ne-a expediat o fotografie cu aceleași bucate. De fapt, pacienta spune că a rămas uimită de cum arată prânzul astăzi și crede că s-a îmbunătățit datorită faptului că bolnavii au vorbit despre asta. La spitalul clinic al Ministerului Sănătății sunt internați, în prezent, în jur de 190 de pacienți cu coronavirus.

Despre bucatele prost pregătite în spitalele strategice au scris în aceste zile și alți pacienți din alte instituții medicale.

Reporter: Natalia GHEȚU
Imagini: Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram