/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: Vești bune, slăbiciunea lui Putin și pierderi mari pentru armata rusă

/DOC/ Avocatul Poporului cere informații despre angajații și pacienții spitalelor de psihiatrie, care s-au infectat cu COVID-19

missing
09 aprilie 2020, ora 17:32

Avocatul Poporului, Mihai Cotorobai, a trimis o solicitare în adresa Ministerului Sănătății, dar și Agenției Naționale de Asistență Socială  în care a cerut informații despre situația epidemiologică din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău și spitalele de psihiatrie din Bălți și Orhei, dar și în instituțiile rezidențiale aflate în subordinea ministerului.

Avocatul poporului a întrebat câți angajați ai acestor instituții medicale au fost testați pozitiv la coronavirus, câți sunt plasați în carantină și care este nivelul de protecție a personalului care activează în prezent.

De asemenea, vrea să știe câți pacienți s-au infectat și unde sunt tratați și care este numărul testelor care au fost realizate la persoanele din grupul de risc din spitalele de psihiatrie.

„Au fost testați pacienții care au intrat în contact cu cadrele medicale infectate? Câte teste au fost efectuate?”, a întrebat Mihai Cotorobai.

„Demersul Avocatului Poporului a venit după apariția mai multor informații în spațiul public cu privire la suspiciuni rezonabile de infectare a personalului medical, precum și a unor pacienți de la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău (SCPC) cu virusul COVID-19. Informații cu același conținut le-au fost aduse la cunoștință unor funcționari din cadrul Oficiului Avocatului Poporului de către persoane de la instituția medico-sanitară publică menționată”, se spune într-un comunicat emis de instituția ombudsman-ului.

De asemenea, Mihail Cotorobai a solicitat să fie informat despre acțiunile întreprinse de către autorități pentru prevenirea răspândirii infecției, asigurarea siguranței și securității pacienților și cadrelor medicale de la spitalele de psihiatrie, dar și a rezidenților și angajaților de la instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății – centrele de plasament temporar pentru bătrâni, pentru persoane cu di persoane cu dizabilități și orfelinate pentru copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram