/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Se prelungește termenul pentru certificatele CEMT pentru controlul tehnic al autovehiculelor și remorcilor aflate în trafic internațional

09 aprilie 2020, ora 16:04

Termenul de valabilitate al certificatelor CEMT pentru controlul tehnic al autovehiculelor și remorcilor va fi prelungit până la 30 iunie curent. Prelungirea va fi aplicată doar certificatelor care au expirat după data de 12 martie 2020.

De asemenea, începând cu data de 3 aprilie 2020 până la 30 iunie 2020, inclusiv, se prelungesc până la finalizarea călătoriei termenele de valabilitate a autorizațiilor CEMT pe termen scurt, care au expirat în timpul efectuării cursei, din cauza procedurilor administrative și măsurilor restrictive aplicate de către state pentru combaterea răspîndirii COVID-19.

Autorizaţiile multilaterale CEMT sunt eliberate operatorilor de transport rutieri care efectuează curse internaţionale de mărfuri pe teritoriul ţărilor membre ale CEMT, cu unităţi de transport cu masa totală maxima de peste 12 tone şi care corespund normelor tehnice şi de siguranţă pentru categoriile de clasificare corespunzătoare categoriei de CEMT respective.

Autorizaţiile multilaterale CEMT se atribuie Republicii Moldova anual, conform deciziei secretariatului Conferinţei Europene a Miniştrilor de Transport în vederea facilitării transporturilor auto internaţionale de mărfuri şi utilizării mai eficiente a autovehiculelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram