UE va acorda R. Moldova 87 de milioane de euro în lupta cu coronavirus

missing
09 aprilie 2020, ora 16:12

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova 87 de milioane de euro în lupta cu pandemia de coronavirus. Banii vor fi alocați din fonduri disponibile din alte programe de asistență care sunt în vigoare. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, asistența dată vine să completeze fondurile în valoare totală de 140 de milioane de euro care au fost alocate de Uniunea Europeană tuturor țărilor din Parteneriatul Estic (PaE) din programul regional de asistență.

Din programul regional destinat Parteneriatului Estic, UE a alocat 30 de milioane de euro prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății pentru sistemele medicale.

Din această sumă, circa 11.3 milioane euro sunt pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale ale cetățenilor și circa 100 milioane euro pentru redresarea economiei, în special întreprinderilor mici și mijlocii.

Adițional la sumele menționate mai sus, UE va sprijini reabilitarea economică, prin intermediul instituțiilor financiare internaționale, cu până la 700 milioane euro, bani destinați în mod prioritar întreprinderilor mici și mijlocii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram