Igor Dodon mai pune la îndoială faptul că R. Moldova va primi ajutor financiar din partea Uniunii Europene pentru lupta cu epidemia, deși s-a decis oficial la Bruxelles că autoritățile de la Chișinău vor primi 87 de milioane de euro. Dodon spune că acestea sunt deocamdată doar declarații, dar speră că banii vor fi alocați R. Moldova.

„Am auzit declarații și sperăm foarte mult că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat…Ei au făcut declarații că sunt gata să ajute țările din Parteneriatul Estic, frumoase declarații, sumele se declară foarte mari și sperăm că R. Moldova va obține ajutor și de la UE pentru lupta cu epidemia”, a comentat astăzi președintele.

Pe de altă parte, Dodon a mulțumit statelor care au oferit „ajutor concret și real”: China, Federația Rusă, Elveția și SUA care a acordat un lot de calculatoare Centrului de triaj de la „Moldexpo”.

„Turcia urmează să trimită ajutor umanitar. Aceste țări au venit cu un ajutor concret”, a punctat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a ținut să se laude că în scurt timp vor ajunge la Chișinău 200 de milioane de euro din creditul de 500 de milioane promis de Federația Rusă.

„Ieri, Guvernul a aprobat decizia de creditare a R. Moldova și în următoarele zile va fi semnat acordul și aceste 200 de milioane de euro vor veni”, afirmă Dodon.

Săptămâna viitoare, Guvernul urmează să vină cu rectificări la Legea bugetului 2020 și va include în proiect și sursele externe de finanțare, inclusiv cele 200 de milioane care urmează să vină de la Moscova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!