/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Dodon nu are încredere în promisiunea UE că ne va dona bani pentru lupta cu epidemia? „Frumoase declarații, sperăm că vom obține ajutor”

missing
10 aprilie 2020, ora 12:10

Igor Dodon mai pune la îndoială faptul că R. Moldova va primi ajutor financiar din partea Uniunii Europene pentru lupta cu epidemia, deși s-a decis oficial la Bruxelles că autoritățile de la Chișinău vor primi 87 de milioane de euro. Dodon spune că acestea sunt deocamdată doar declarații, dar speră că banii vor fi alocați R. Moldova.

„Am auzit declarații și sperăm foarte mult că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat…Ei au făcut declarații că sunt gata să ajute țările din Parteneriatul Estic, frumoase declarații, sumele se declară foarte mari și sperăm că R. Moldova va obține ajutor și de la UE pentru lupta cu epidemia”, a comentat astăzi președintele.

Pe de altă parte, Dodon a mulțumit statelor care au oferit „ajutor concret și real”: China, Federația Rusă, Elveția și SUA care a acordat un lot de calculatoare Centrului de triaj de la „Moldexpo”.

„Turcia urmează să trimită ajutor umanitar. Aceste țări au venit cu un ajutor concret”, a punctat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a ținut să se laude că în scurt timp vor ajunge la Chișinău 200 de milioane de euro din creditul de 500 de milioane promis de Federația Rusă.

„Ieri, Guvernul a aprobat decizia de creditare a R. Moldova și în următoarele zile va fi semnat acordul și aceste 200 de milioane de euro vor veni”, afirmă Dodon.

Săptămâna viitoare, Guvernul urmează să vină cu rectificări la Legea bugetului 2020 și va include în proiect și sursele externe de finanțare, inclusiv cele 200 de milioane care urmează să vină de la Moscova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram