/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Exclusiv: Mărturiile primei paciente diagnosticate cu COVID-19 în Moldova. Cum a găsit-o boala în Italia și de ce s-a întors în acea noapte de urgență acasă

missing
10 aprilie 2020, ora 10:55

Boala a găsit-o în Italia, acolo unde plecase cu trei luni mai devreme, ca alți mii de moldoveni, să câștige un ban pentru familie. „M-am dus și eu să-i dau un ajutor fiicei mele, care stă la Chișinău dintr-o chirie în alta…”, povestește Maria, femeia pe care o cunoșteam până acum drept „pacienta de 48 de ani, care s-a întors pe 7 martie din Italia, într-un avion cu aproape două sute de pasageri la bord, de pe cursa Milano-Chișinău”. Mai târziu, numele misterioasei paciente, care între timp ajunsese în gura târgului, fiind deopotrivă criticată și compătimită, a fost rostit de președintele țării într-un briefing de presă. Șeful statului nu și-a mai cerut scuze publice de la „femeia de 48 de ani”, pentru că femei cu acest nume în Moldova sunt câteva sute: „Ce, trebuie de la toate să-mi cer scuze?..”, se întreba public președintele. 

Între timp, pacienta se afla în stare gravă la spital, iar când veneau în fața presei la raport, autoritățile erau rezervate în privința stării ei de sănătate. După aproximativ o lună de la internare, a venit însă și vestea bună – prima pacientă diagnosticată cu noul coronavirus în Moldova s-a vindecat și a fost externată. Deși testele arată că organismul ei nu mai este infectat cu noul coronavirus, acum, femeia încă se află în perioada de recuperare, dar deja este acasă, lângă cei dragi și a acceptat să ne ofere un interviu, pentru a spune oamenilor partea ei de adevăr.

Autoare: Viorica Tătaru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram