Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 873: Atac masiv, sat capturat, situație fierbinte și unde verde Kievului! Securitatea lui Putin, întărită

/VIDEO/ Un medic de la urgență arată cât de prost este echipat pe timp de epidemie. Mesajul transmis ministrei Sănătății

missing
11 aprilie 2020, ora 13:51

UPDATE: La scurt timp de la publicare, videoul a dispărut de pe pagina de Facebook a bărbatului, a fost șters sau blocat. Mai mulți internauți au reușit între timp să-l descarce și l-au distribuit separat pe Facebook.

Un medic care activează în Serviciul de Urgență și-a luat inima în dinți și a povestit deschis cum sunt dotați medicii de pe ambulanță. Tânărul i-a adresat un mesaj ministrei Sănătății în care a rugat-o să se informeze cum este echipat personalul medical, înainte să se laude la televizor că angajații din sistemul medical au toate cele necesare.  

Eugeniu Cebotari a arătat într-un video ce fel de măști poartă când merge la chemări, din bumbac și fără mare protecție și spune că au fost sfătuiți să poarte câte două măști, dacă sunt subțiri.

Ochelarii de protecție îi păstrează pentru a-i îmbrăca la mai multe chemări. În loc să fie aruncați după ce consultă fiecare pacient, așa cum sunt normele epidemiologice, medicii sunt obligați să aducă ochelarii la stația de urgență unde sunt dezinfectați și ulterior repartizați din nou la medici ca să-i folosească.

Videoul postat pe o rețea socială a adunat mii de comentarii în care medicul este apreciat pentru curajul de a vorbi deschis despre problemele din sistem pe care le tăinuiesc autoritățile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram