/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Institutul de Urgență face clarficări: „Echipamentele demonstrate de tânăr sunt pentru echipele non-COVID”

missing
12 aprilie 2020, ora 16:46

Directorul Insitutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciobanu, face clarificări referitor la echipamentul pe care l-a prezentat asistentul de pe ambulanță într-o postare pe Facebook. Mihai Ciobanu spune că acest echipament este purtat de medicii care deservesc urgențele non-COVID.

Printre altele, despre echipamentele de protecție, evident că lucrătorii medicali de pe ambulanțe sunt persoanele cu risc major de infectare. Dar acele echipamente pe care le-a demonstrat tânărul sunt pentru echipele care deservesc urgențele Non-COVID. Spun asta pentru că, în fiecare zi văd cum sunt echipați lucrătorii medicali de pe ambulanțe, care transferă pacienții cu COVID-19. Absolut toți sunt îmbrăcați cu costume de protecție (combinezoane), bahile, mănuși chirurgicale, ochelari de protecție, respiratoare și viziere”, susține directorul Institutul de Urgență.

Totodată, Mihai Ciobanu a menționat că asistentul Eugeniu Cebotari nu are nimic în comun cu Institutul de Medicină Urgentă și nu este angajatorul acestui lucrător medical. Asistentul activează în cadrul Centrului Național de Medicină Urgentă Prespitalicească, autoritate juridică națională, în componența căruia au intrat în anul 2015 și stațiile de asistență medicală urgentă din raza mun. Chişinău: Centru, Buiucani, Botanica, Râşcani, Ciocana, care anterior aparțineau de Institutul de Medicină Urgentă.

Amintim că ieri un medic care activează în Serviciul de Urgență și-a luat inima în dinți și a povestit deschis cum sunt dotați medicii de pe ambulanță. Tânărul i-a adresat un mesaj ministrei Sănătății în care a rugat-o să se informeze cum este echipat personalul medical, înainte să se laude la televizor că angajații din sistemul medical au toate cele necesare. Ulterior, și alți medici de la SAMU Botanica au confirmat cele spuse asistent despre calitatea echipamentului medical.

/VIDEO/ Un medic de la urgență arată cât de prost este echipat pe timp de epidemie. Mesajul transmis ministrei Sănătății

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram