Medicii de la Servicul Urgență Florești s-au izolat la domiciliu cu febră și alte siptome de COVID-19. Asta susține un medic de pe ambulanță. Acesta mai spune că, în ultimele zile, din șapte medici au rămas să lucreze doar doi. De cealaltă parte, șefa substației Asistență Medicală Urgenă Florești, susține că toți angajații lucrează în regim obișnuit și abia urmează să fie testați la coronavirus.

„Nu s-a întâmplat nimic. Când vom avea informații. Este adevărat că șapte medici…? Nu este nimic adevărat”.

Între timp, sefa substației AMU Florești, ne dă asigurări că medicii sunt dotați cu toate cele necesare și că nu duc lipsă de cadre.

CAROLINA LAZĂR, șefa supstației AMU Florești: „Nu este adevărat. Vor fi testați la COVID-19. Când vom avea rezultatul, vă vom oferi informații. Lucrează în regim obișnuit? Da, lucrează în regim obișnuit. Toți sunt la serviciu? Da. Situația e ca în toată țara. Sunt echipați, avem tot de ce avem nevoie”.

Nici angajații Centrului de Sănătate Publică Florești nu au fost darnici în declarații.

„Absolut nimic. Ministerul ne-a interzis demult să dăm comentarii”

În prezent, la Spitalul Raional Florești sunt internați patru pacienți suspectați de infectare cu coronavirus.

LUDMILA CAPCELEA, vicedirector Spitalul Raional Florești: „La noi au fost internați doar trei pacienți, încă unul azi, avem deja patru suspectați de infectare cu coronavirus. vem trei aparate pentru respirație artificială. Sunt suficiente? Ați putea face față unei crize? Conform ordinului, noi tratăm doar pacienții de gravitate medie. Pacienții în stare gravă sunt transferați la Spitalul Republican sau la Institutul de Medicină Urgentă”.

Amintim că săptămâna trecută s-a înregistrat primul caz de COVID-19 la Florești. Un medic de pe ambulanță s-a infectat cu noul virus după ce a efectuat ture la Substația de la Soroca, care se află în carantină. Medicul a fost internat la Spitalul Clinic Bălți.

REPORTER: NATALIA TOCARCIUC
IMAGINEE: DAMIAN BALDIN

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!