/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Vladimir Țurcan se abține de la examinarea sesizării ce vizează legea suspendată anterior de CCM

missing
13 aprilie 2020, ora 12:11

UPDATE: Declarația de abținere a lui Vladimir Țurcan a fost admisă. Liuba Șova este președintele ședinței. Sesizarea va fi examinată de toți ceilalți magistrați ai Curții: Eduard Ababii, Domnica Manole, Nicolae Roșca și Serghei Țurcan.

Președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a anunțat că nu vrea să particie la examinarea sesizaării ce vizează legea pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul pentru a nu lăsa loc de interpretări în spațiul public, după ce Igor Dodon a anunțat public că a vorbit cu el la telefon și i-a cerut explicații după suspendarea legii.

Țurcan a calificat comentariile care au apărut în spațiul public după anunțul lui Dodon ca fiind „neîintemeiate și pur politice” și a spus că nu  dorește să le discute.

Magistrații s-au retras în deliberări pentru a examina cererea de abținere înaintată de Vladimir Țurcan.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram