/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

E bine să știm! Greșelile pe care le facem atunci când purtăm o mască de protecție

missing
15 aprilie 2020, ora 12:27

Masca medicală este folosită pentru a asigura protecție împotriva virusurilor și bacteriilor. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu știm cum să o folosim corect. 

În cadrul emisiunii „Iubește viața” de la TV8, Diana Ulmanu, asistenta medicală, a explicat cum trebuie folosită masca medicală, astfel încât să ne protejăm.

GREȘELI

„Sunt niște greșeli pe care le observați foarte des. Acest lucru se întâmplă din cauza că oamenii nu cunosc structura unei măști”

  • masca este purtată sub bărbie;
  • masca nu acoperă fosele nazale;
  • este atârnată prin automobile;
  • este purtată mult timp;
  • este confecționată din diferite materiale.

Probabil ai observat că interiorul măștii este alb, iar exteriorul este albastru sau verde. Ei bine, se pare că acest lucru are însemnătate atunci când folosești masca medicală.

„Putem încerca și acasă. Luăm o cană cu apă și turnând peste mască veți observa că partea albă absoarbe picăturile de apă, iar partea cealaltă care este impermiabilă va avea un rol de protecție”, a spus Diana Ulmanu.

Se consideră că partea colorată, tratată cu o substanță specială, previne intrarea microbilor în tractul respirator. Iar partea interioară, albă, servește drept filtru.

„Acesta este un lucru foarte important pe care trebuie să-l știe fiecare. Partea albă o plasăm spre nas, doarece anume această parte are funcția de absorbție. Partea colorată va fi spre exterior, pentru a ne proteja”, a spus specialista.

„Atunci când scoatem masca este foarte important ca să nu atingem masca pe partea albastră. Este un risc de infectare enorm. Imediat cum am scos masca, o aruncăm, nu o mai folosim a doua oară. Ulterior, spălăm mâinele sau le dezinfectăm”, a mai explicat Diana Ulmanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram