Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 960: Lovitură în Rusia, atac la Odesa, front toxic și turneu al lui Zelenski. Biden: „Putin e malefic”

Examenele de absolvire a claselor a patra și a noua ar putea fi anulate! Ce se va întâmpla cu BAC-ul anul acesta

missing
15 aprilie 2020, ora 15:31

Examenele de absolvire a claselor a patra și a noua ar putea fi anulate! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Igor Șarov care susține că va propune Comisiei pentru situații excepționale ca acestea să nu aibă loc, în condițiile în care suntem în plină epidemie de coronavirus.

„Misiterul Educației consideră că este oportun să nu fie organizată testarea națională în învățământul primar și va propune Comisiei pt situații excepționale un proiect de decizie în această privință. Anularea testării nu va creea dificultăți în încheierea situației școlare pentru finalizarea ciclului primar”, a explicat Șarov.

Aceeași solicitare, Ministerul Educației o va expedia Comisiei pentru situașii excepționale și ăn cazul elevilor care absolvesc clasa a noua.

„Pentru clasa a noua, Ministerul consideră rațional să nu fie organizate examenele de absolvire a gimnaziului și va propune Comisiei pentru situații excepționale un proiect de decizie în acest sens”, a spus Igor Șarov.

Astfel, lelevilor care absolves gimnaziul le-ar putea fi eliberat un certificat în baza notelor mediei anuale obținute pe parcursul claselor a 7-a  a 9-a.

„Notele de la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică cu rotunjire până la întreg a mediilor anuale obținute de elevi pe parcusul claselor a 7- a – a 9-a la disciplinele respective. În baza certificatelor de studii gimnaziale, elevii vor putea participa la admiterea în liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional”, a subliniat ministrul Educației.

Responsabilii de la Ministerul Educației nu au luat, deocamdată, o decizie privind desfășurarea examenelor de BAC. Cel mai probabil, însă, acestea vor fi doar amânate.

„Ministerul va lua o decizie definitivă în funcție de data la care va fi permis accesul elevilor în instituțiile de învățământ. Opțiunea prioritară pe care ne-o dorim este experiența bazată pe cea a statelor europene care presupune desfășurarea examenelor de bac la sfârșitul lunii iunie – început de iulie, dacă criza va lua sfârșit”, a menționat Igor Șarov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.