Focul Haric va ajunge sâmbătă seară pe Aeroportul de la Chișinău! Cum va fi preluat și împărțit bisericilor

missing
15 aprilie 2020, ora 12:29

Focul Haric va ajunge pe Aeroportul de la Chișinău sâmbătă seară, în ajun de Înviere. Lumina Sfântă va fi preluată de mitropolit și mai mulți episcopi, care vor fi însoțiți pe drum de echipajele de la Inspectoratul Național de Patrulare.

Ulterior, Focul haric va ajunge în toate episcopiile de unde vor lua lumină toți preoții care slujesc în bisericile Mitropoliei Moldovei, a anunțat astăzi ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Amintim că la începutul acestei luni, reprezentanții Mitropoliei Moldovei anunțau că anul acesta, de Paște, Focul Haric nu va ajunge la Chișinău, din cauza stării de urgență instituite în întreaga țară.

Ulterior, președintele țării, Igor Dodon a declarat că Lumina Sfântă va fi adusă totuși.

„Noi am discutat deja cu autoritățile din Israel. Este clară procedura. Nimeni nu va merge la mormânt sfânt. Focul va fi adus în avion, iar mai apoi în Moldova”, a anunțat Dodon.

Liturghia din noaptea de Paște se va desfășura în fiecare biserică din țară fără participarea enoriașilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram