Război în Ucraina, ziua 91: Portul din Mariupol, deminat, tancuri sovietice scoase de ruși, Putin în vizită la soldați

social

În plină epidemie, R. Moldova exportă echipament medical. Explicațiile reprezentantului Guvernului

15 aprilie 2020, ora 13:02
Distribuie:

O postare plasată pe o rețea socială de compania aviatică „Raynair”, în care se anunța că R. Moldova ajută Polonia pe timp de epidemie, făcând livrări de echipamente de protecție, a stârnit descuții aprinse în spațiul public.

Autoritățile de la Chișinău sunt învinuite că permit să fie exportate astfel de mărfuri în condițiile în care țara noastră se confruntă cu aceeași problemă, iar instituțiile medicale duc lipsă de echipamente de protecție și, în plus, noi cumpărăm astfel de mărfuri din China.

Contactat de TV8, consilierul prim-ministrului Vitalie Dragancea a negat că au fost exportate în Polonia echipamente de protecție și spune că este vorba de produse textile care nu cad sub incidența interdicțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale pe timp de epidemie.

„Compania a exportat halate medicale. Noi am fi bucuroși ca mai mulți producători să găsească așa posibilități de export pentru a-și menține și echipa și businessul în această perioadă. Au fost trimise două loturi mai mici și urmează să fie un lot mai mare. Este producție textilă care nu cade sub incidența interdicțiilor”, a precizat Dragancea.

Consilierul premierului a adăugat că ar urma să fie scoase soluțiile dezinfectante din lista aprobată anterior de CSE, pentru care s-a aplicat interdicție la export.

„Probabil că astăzi o să se scurteze lista pentru că la dezinfectanți rezervele sunt mari. Interdicția a fost pentru a proteja necesitățile interne și dacă au satisfăcut cererea pe piața noastră le va fi permis probabil să exporte”, anunță Dragancea.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram