/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

În stânga Nistrului urmează a fi deschis un laborator pentru COVID. Va putea procesa până la 60 de teste zilnic

missing
15 aprilie 2020, ora 15:32

Un laborator pentru procesarea probelor de la persoanele suspecte de COVID-19 urmează a fi deschis în curând în stânga Nistrului. Asta înseamnă că testele nu vor mai fi transmise și procesate la Chișinău. 

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat în cadrul unei ședințe că astăzi în regiune au ajuns filtrele necesare pentru deschiderea laboratorului. Acesta a precizat că în cazul în care instalarea utilajelor va fi efectuată cu succes, tot astăzi ar pute fi efectuată prima investigație în regim de testare, cu participarea specialiștilor de la Chișinău.

Laboratorul urmează a fi înființat în cadrul „Centrului de profilactică și combaterea SIDA și a Maladii Infecțioase” din Tiraspol. În cadrul laboratorului zilnic vor fi procesate până la 60 de teste pe zi.

Menționăm că, la moment, în regiunea transnistreană 164 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Un pacient a fost tratat, iar alți nouă au decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram