/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Consilierii PAS, PL, PPDA și PUN cer amânarea achizițiilor neprioritare și vor să fie convocat Consiliul Municipal

missing
15 aprilie 2020, ora 20:54

Mai mulți consilieri municipali cer primarului capitalei să convoace, de urgență, ședința Consiliului Municipal. Asta pentru a modifica bugetul municipal pentru susținearea sistemului medical în lupta cu noul coronavirus, dar și a mediului de afaceri din capitală. Ion Cebanu, care le-a răspuns pe rețeaua socială Facebook, a precizat că toate instituțiile medicale municipale sunt dotate cu cele necesare. Acesta nu precizat însă dacă va convoca sedința consiliului.

Vasile Grădinaru, consilier PAS: „Convocarea CMC pe 28 aprilie  la inițiativa unei treimi din consilieri pentru  a veni cu măsuri concrete de susținerea sistemului medical si mediului de afaceri din mun. Chisinau”.

Propunerea a venit astăzi de la consilierii PAS, PL, PPDA și PUN. Totodată, consilierii propun redirecționarea a 84 de milioane de lei din bugetul capitalei pentru combaterea pandemie de COVID-19. Mai exact, banii pot fi luați din mișcorarea alocațiilor pentru transport, anume din salubrizarea pentru sezonul rece, dar și din reducerea bugetelor pentru mai multe obiective, aflate în reconstrucție.

Veronica HERȚA, CONSILIERĂ PL: „Considerăm că nu este prioritar  actualemte nici reconstrcuția havuzului de pe Miron Costin, nici havuzlui in parcul la Izvor, nici irigarea din scuarul Catedralei.”

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție pe Facebook. Edilul a scris că, în prezent, toate instituțiile medicale municipale sunt dotate cu cele necesare, iar medicii sunt echipați corespunzător. Primarul a mai precizat că 40 de milioane de lei au fost redirecționate și repartizate spitalelor și asociațiilor medical-teritoriale, implicate în lupta cu COVID-19.

Reporter: Natalia GHEȚU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram