Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 960: Lovitură în Rusia, atac la Odesa, front toxic și turneu al lui Zelenski. Biden: „Putin e malefic”

/VIDEO/ Bacalaureatul ar putea fi anulat pentru o parte din absolvenții de liceu. Dodon spune că sunt examinate două scenarii

missing
17 aprilie 2020, ora 10:50

Absolvenții de liceu care intenționează să-și continue studiile în țară ar putea fi scutiți de susținerea examenelor de Bacalaureat. Autoritățile examinează în prezent această posibilitate, în contextul problemelor create de pandemia de coronavirus, dar o decizie finală încă nu este aprobată. Despre asta a vorbit Igor Dodon în noua sa emisiune „Președintele răspunde”.

Potrivit șefului statului, tinerii care vor să se înscrie la universitățile din țară, ar putea fi admiși în baza diplomelor care să conțină doar mediile pentru anii de studii liceale.

Bacalaureatul nu poate fi anulat totalmente pentru că unii tineri vor să-și continue studiile în străinătate, iar acolo sunt obligatorii diplomele de Bacalaureat. Astfel, acești absolvenți ar putea să susțină BAC-ul, dar mai târziu decât de obicei.

Anterior, ministrul Educației a anunțat că vor fi anulate examenele pentru clasa a IV-a și a IX-a, iar elevii care absolvesc ciclul gimnazial vor fi admiși la colegii și școli profesionale în baza diplomelor care vor conține mediile pentru ultimii trei ani de studii, începând cu clasa a VII-a.

Examenele de absolvire a claselor a patra și a noua ar putea fi anulate! Ce se va întâmpla cu BAC-ul anul acesta

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.