/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Alți cinci oameni au murit în Moldova, din cauza coronavirusului. Printre victime este și un medic

missing
19 aprilie 2020, ora 18:13

Alți cinci pacienți infectați cu COVID-19 în Republica Moldova au decedat pe parcursul zilei de azi, anunță Ministerul Sănătății. Printre victime este și un medic de la Orhei. 

Printre persoanele decedate este o femeie de 80 ani, din mun. Chişinău. Aceasta suferea de cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II și tiroidită autoimună, potrivit medicilor.

O altă victimă a coronavirusului este o femeie de 68 de ani, tot din Chișinău. Aceasta a fost internată inițial la Spitalul Sfânta Treime din capitală, apoi, din motiv că starea ei de sănătate s-a înrăutățit, femeia a fost transferată la Spitalul Clinic Municipal nr. 1, pe data de 10 aprilie. Femeia suferea și ea boli cronice precum diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III și cardiopatie ischemică.

Celelalte decese cauzate de COVID-19 sunt în Dondușeni și Glodeni. Victimele sunt doi bărbați: unul, de 76 de ani (din Dondușeni), care suferea de cancer la intestin, și altul, de 72 de ani, din Glodeni, care avea mai multe boli cronice precum: diabet zaharat tip 2, Cardiopatie aterosclerotică, HTA gr.II, ciroză hepatică de etiologie etilică evoluţie progresantă.

Medicul decedat azi este Ivan Șiman, șeful Secției chirurgie a Spitalului Raional din Orhei. Acesta avea 68 de ani.

În prima parte a zilei au fost anunțate alte două decese, cauzate de COVID-19, numărul persoanelor care au murit pe parcursul zilei de azi fiind de șapte cazuri.

Astfel, bilanțul deceselor provocate de COVID-19 în Moldova este în prezent de 67 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram