Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 946: Alerta lui Zelenski, mii de dispăruți și faza Terminator! SUA: Avertizarea lui Putin e iresponsabilă

În ce zi va fi sărbătorit Paștele în 2021. Va fi mai târziu decât în acest an

missing
19 aprilie 2020, ora 08:30

În anul 2021, creștinii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului pe data de 2 mai, cu 13 zile mai târziu decât în acest an.

Dacă în acest an Învierea Domnului este celebrată la sfârșitul lunii aprilie, în 2021, Paștele ortodox va fi pe 2 mai, iar cel catolic pe 4 aprilie, la o diferență de aproximativ o lună.

Paștele catolic şi cel ortodox nu cad în aceeaşi zi decât rareori (aşa cum s-a întâmplat în 2014 şi în 2017).

Paştele catolic poate cădea în lună martie sau aprilie şi niciodată în luna mai, în timp ce Paștele ortodox poate cădea în aprilie sau mai şi niciodată în martie.

Calcularea datei la care creştinii sărbătoresc Pastele ţine două fenomene naturale, unul cu data fixă – echinocţiul de primăvară, iar altul cu data schimbătoare – luna plină. Aceasta din urmă face ca data Paştelui să varieze în fiecare an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.