Proiectul aprobat anterior de Guvern prin asumarea răspunderii pentru instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător, care a fost declarat neconstituțional și apoi votat repetat de Cabinetul de miniștri în procedură obișnuită, riscă să fie declarat din nou neconstituțional.

Mai mulți deputați din opoziție au propus amendamente la proiect, dar acestea au fost respinse la Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, deoarece nu au avizul Guvernului. Amendamente au înregistrat deputații Alexandru Slusari, Dumitru Alaiba, Andrian Candu și Alexandru Oleinic.

Andrian Candu a atenționat că proiectul poate fi din nou declarat neconstituțional, dacă nu se respectă procedura și amendamentele deputaților nu sunt transmise Guvernului să se expună, dar sunt respinse imediat.

Deputatul socialist Vladimir Golovatiuc, președinte al Comisiei economie a argumentat că Guvernul nu reușește să se întrunească pentru a aviza amendamentele, deoarece ședința Parlamentului ar urma să aibă loc mâine sau joi și proiectul urmează a fi dezbătut și supus votului.

Noi nu avem Guvern sau nu se poate întruni? Dacă nu le-ați expediat amendamentele, așa cum prevede procedura, proiectul poate fi declarat neconstituțional”, a atenționat Andrian Candu.

Vladimir Golovatiuc a explicat că deputații se pot adresa direct în plenul Parlamentului, își pot prezenta amendamentele și acestea vor fi supuse votului.

Într-un final, Comisia economie, buuget și finanțe a avizat proiectul Guvernului și a acceptat ca acesta să fie supus votului în Parlament, la următoarea ședință, în ambele lecturi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!