/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Câteva posturi de televiziune vor difuza lecții pentru elevi în perioada stării de urgență

missing
22 aprilie 2020, ora 15:09

13 posturi de televiziune vor difuza lecții pentru elevi. O decizie în acest sens a fost adoptată ieri de Consiliul Audiovizualului, la solicitarea municipalității, în legătură cu restricțiile impuse privind desfășurarea orelor în incinta instituțiilor de învățământ, în perioada stării de urgență.

Canalele TV vor difuza de câteva ori pe zi, cursuri la disciplinele școlare, pentru elevii claselor: I – XII, profil real și umanist, în limbile română și rusă. Durata unei lecții este de 15 minute.

Cursurile reprezintă materia de studiu ce rămâne să fie predată până la sfârșitul anului de învățământ 2019-2020, conform curriculumului național. 

Portalul „Educațieonline.md”, a fost lansat acum trei zile și se află în fază de testare, după care va fi la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților.

În prima etapă, platforma conține circa 2 500 de cursuri video, pentru elevii claselor: I – XII, la 15 discipline școlare, profil real și umanist, urmând a fi completată până la 4 500 de lecții.

La elaborarea conținutului video al cursurilor pentru disciplinele de studii au fost implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram