Peste 3,7 milioane de lei s-au acumulat în contul pentru donații deschis de Primăria municipiului Chișinău pentru procurarea consumabilelor și utilajului necesar în combaterea coronavirusului de tip nou. Din această sumă, 2,5 milioane de lei au fost repartizate către instituțiile medicale din capitală. 

Cei mai mulți bani au fost alocați Spitalului Clinic Municipal „V. Ignatenco” – circa un milion de lei. Din această sumă, doar 137 de mii de lei au fost utilizate.

Câte 500 de mii de lei fiecare au primit spitalele: „Arhanghelul Mihail”, „Sfânta Treime”, Nr.1 și Nr.4.  Din aceste sume, Spitalul „Arhanghelul Mihail” a utilizat 298 de mii de lei, „Sfânta Treime” – 234 de mii de lei, Nr.1 – 40 de mii de lei și Nr.4 – 64 de mii de lei.

Către Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii au fost repartizate 360 de mii de lei. Din această sumă au fost valorificate 306 mii lei. Alte 200 de mii de lei au fost alocate Maternității Nr.2. Toți banii au fost utilizați.

Direcția generală asistență socială și sănătate a primit din donații 150 de mii de lei. Doar jumătate din banii alocați au fost utilizați. Este vorba de 76 de mii de lei.

Cele mai mici sume, câte 50 de mii de lei, au fost alocate Asociațiilor Medico Sanitare din sectoarele Râșcani, Botanica, Buiucani, Centru și Ciocana. Practic toți banii au fost cheltuiți pentru procurarea consumabilelor și utilajului necesar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!