Partidul Acțiune și Solidaritate va sesiza Procuratura Generală în legătură cu negocierea și semnarea Acordului de credit cu Federația Rusă, care a fost aprobat ieri de Guvern și tot ieri abia a ajuns în spațiul public. PAS va depune o sesizare „pe abuzul comis de demnitarii publici care au admis negocierea și semnarea Acordului de împrumut rusesc în detrimentul intereselor Republicii Moldova și a cetățenilor săi”.

Ministrul finanțelor, Sergiu Pușcuța, nu știe cine a negociat Acordul pentru împrumutul rusesc din partea Ministerului Finanțelor. Nu știe nici de ce au fost incluse în Acord prevederi păguboase pentru țara noastră, de exemplu despre asumarea de către stat a datoriilor private, prevederi care nu se regăsesc în acordurile de împrumut semnate de Federația Rusă cu alte țări. Ministrul finanțelor bate apa-n piuă și se spală pe mâini, spunându-le deputaților că e treaba lor dacă votează Acordul sau nu”, susține PAS.

Amintim că după ce Guvernul a aprobat Acordul de împrumut rusesc, documentul a provocat discuții aprinse în societate. Mai ales una dintre prevederile acordului care se referă la responsabilitatea Moldovei de a achita împrumuturi ale unor întreprinderi private făcute în băncile rusești.

Membrii comisiei parlamentare au aprobat astăzi acordul de creditare cu Federația Rusă și acordul de creditare cu Fondul Monetar Internațional. Ambele proiecte urmează a fi discutate în plenul ședinței Parlamentului.

Acordul a fost semnat vineri la Moscova pentru accesarea unui împrumut de 200 de milioane de euro din Federația Rusă. Creditul este acordat pentru zece ani, cu o perioadă de grație de un an și cu o dobândă de 2% anual.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!