Ceartă la ședința de astăzi a Parlamentului după ce Zinaida Greceanîi a propus să fie aprobat un regulament special pentru prezentarea și votarea proiectelor de legi de pe ordinea de zi. S-a propus ca fiecare proiect de lege să fie prezentat de autor în maximum 15 minute, iar pentru runda de întrebări și răspunsuri să fie oferite deputaților câte 30 de minute la fiecare proiect.

Pentru proiectul de rectificare a bugetului  de stat și aprobare a măsurilor de susținere a agenților economici pe timp de criză, timpul deputaților oferit pentru întrebări a fost limitat la o oră.

„Nu este corect să întindem ședința de astăzi. Să nu mai facem pauze… Înțelegem scopul dvs de a duce la infinit ședința de astăzi cu pauze”, a declarat Zinaida Greceanîi”

Deputații din opoziție s-au indignat că li se încalcă dreptul la întrebări și nu este respectat Regulamentul Parlamentului.

„Astea sunt porcării. Trebuie să găsim timp pentru respectarea regulamentului Parlamentului, dacă am venit la muncă”, s pus deputatul Mihai Popșoi.

„Parlamentul nu poate încălca regulamentul care are statut de lege”, a adăugat Alexandru Slusari.

„Pentru proiectele de legi regulamentul prevede care este exact procedura. Nu vă bateți joc măcar din punct de vedere ale unor reguli ale democrației”, a îndemnat și deputatul Andrian Candu.

Totuși, deputații PSRM și PDM au votat pentru regulamentul propus de Zinaida Greceanîi pentru ședința de astăzi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!