/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/DOC/ Deputatul Alaiba a înregistrat amendamente la Legea Bugetului pentru 2020: „Propun să reducem în jumate cheltuielile pentru Președinție”

missing
23 aprilie 2020, ora 10:57

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba a înregistrat mai multe amendamente la Legea Bugetului pentru anul 2020. Propunerile au fost expediate ieri.

Propun să reducem în jumate cheltuielile pentru Președinție. La moment cheltuie 100 mii de lei pe zi. De când a acces Dodon în funcție, în câțiva ani, cheltuielile s-au dublat, deși atribuțiile președintelui nu au suferit modificări. De ce să plătim dublu pentru aceleași atribuții?”, se întreabă parlamentarul.

Deputatul a creat și o petiție online prin care cere ca Bugetul Președinției să fie redus cu 50%. Alaiba și-a pus ca scop să acumuleze o mie de semnături online. La momentul publicării știrii, petiția avea deja peste șase sute de semnături.

Alesul poporului a mai propus să fie tăiat și bugetul Consiliului Concurenței.

„Am propus să tăiem cu cinic milioane lei bugetul Consiliului Concurenței. Atât plătește instituția la un oficiu privat, chiar dacă statul dispune de spații. Și am mai propus să economisim 3 milioane lei dintr-un studiu de prefezabilitate pentru aeroporturile lui Dodon. Doar din acestea trei am economisi 25 milioane lei. 2 mii de lei în plus pentru fiecare medic”,

Foto: Dumitru Alaiba

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram